Oude Updates 2016

Update 9 oktober 2016 's ochtends
Wij hebben ruim honderd walnootbomen op ons land staan, en dit jaar (2016) kunt u voor het eerst walnoten rapen en walnoten plukken. De eerste klanten voor walnoten zijn op afspraak gekomen op 1 oktober 2016.
Voor walnoten zijn wij alleen geopend op afspraak, dus van tevoren opbellen!


Update zaterdagavond 10 september 2016
Wij zijn met ingang van zondag 11 september 2016 gesloten, en eventueel alleen nog geopend op afspraak voor de allerlaatste pruimen.

Zaterdag 10 september was, zoals eerder aangekondigd, de laatste reguliere openingsmiddag voor de pruimenpluk van dit seizoen. Door de warmte van de laatste paar dagen zijn veel pruimen die aan de boom hangen niet goed meer, waardoor het nu moeilijker plukken is. Een paar klanten zijn daarom helaas met veel minder pruimen naar huis gegaan omdat ze de goede pruimen nauwelijks konden vinden.

Onderstaand een foto genomen op 10 september 2016 van de laatste emmers pruimen die klanten geplukt hebben. Op klikken voor groter beeld:
20160910_reine_victoria


Update donderdagavond 8 september 2016

Wij zijn vrijdag 9 september gesloten! Wij zijn weer geopend op zaterdagmiddag 10 september 2016 van 14:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
Alle pruimen zijn heerlijk rijp geworden, en ook veel overrijp. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland.
Het pruimenseizoen loopt richting het einde. Na zaterdag 10 september zijn wij alleen nog geopend op afspraak! Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. De pruimen zijn nog steeds heerlijk, maar niet om lang te bewaren. Verwerk de pruimen na thuiskomst onmiddellijk tot sap of jam of pruimentaart of pruimenwijn. De fruittuin is momenteel een paradijs. De pruimen zijn nu zeker rijp genoeg en uitstekend geschikt voor destilleren. Veel pruimen zijn al van de bomen gevallen, maar er hangen nog vele tonnen aan. Komt allen voordat alle pruimen op de grond liggen!

Onderstaande foto's zijn genomen op woensdagavond 7 september 2016. Op klikken voor groter beeld:
20160907reine_victoria120160907reine_victoria

Update woensdagavond 7 september 2016
Wij zijn donderdag 8 september geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
Alle pruimen zijn heerlijk rijp geworden, en ook veel overrijp. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland.
Nu is het ideale moment om te plukken. Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. De pruimen zijn heerlijk! De fruittuin is momenteel een paradijs. De laatste pruimen die nog een beetje geel/onrijp waren, zijn afgelopen weekend geplukt. De pruimen zijn nu zeker rijp genoeg en uitstekend geschikt voor destilleren. Veel pruimen zijn al van de bomen gevallen, maar er hangen nog vele tonnen aan. Komt allen voordat alle pruimen op de grond liggen!

Update zondagavond 4 september 2016

Wij zijn maandag 5 september gesloten (en alleen eventueel geopend op afspraak), maar dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 september zijn wij geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
Bijna alle pruimen zijn heerlijk rijp geworden, en ook veel overrijp. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland.
Nu is het ideale moment om te plukken. Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. De pruimen zijn heerlijk! De fruittuin is momenteel een paradijs. Er zijn veel mooie vlinders te zien. Pruimen die nog een beetje geel zijn, zijn er nog wel, maar steeds moeilijker te zoeken. Een groot deel van de pruimen is nu ook rijp genoeg en uitstekend geschikt voor destilleren. Er blijft ook over een paar dagen met zekerheid voldoende over voor iedereen.
Onderstaande foto is genomen op zaterdagmiddag 3 september 2016. Klanten van Turkse afkomst hadden speciaal minder rijpe pruimen geplukt. Op klikken voor groter beeld:
20160903geplukte_reine_victoria_minder_rijp

Onderstaande foto's zijn gemaakt op zaterdagochtend 3 september 2016:
 
reine victoria1reine victoria2reine victoria3reine victoria4reine victoria5

Update zondagochtend 4 september 2016

Wij zijn Zondag 4 september 2016 geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
Bijna alle pruimen zijn heerlijk rijp geworden, en ook veel overrijp. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland.
Nu is het ideale moment om te plukken. Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. De pruimen zijn heerlijk! De fruittuin is momenteel een paradijs. Er zijn veel mooie vlinders te zien. Pruimen die nog een beetje geel zijn, zijn er nog wel, maar steeds moeilijker te zoeken. Een groot deel van de pruimen is volgens mij nu ook al rijp genoeg en uitstekend geschikt voor destilleren, en zaterdag 3 september was er reeds een stoker die emmers vol met heerlijke overrijpe zoete pruimen heeft kunnen plukken. Er blijft ook over een paar dagen met zekerheid voldoende over voor iedereen. Kijk voor uw komst even op http://www.buienradar.nl om een zo droog mogelijk tijdstip te selecteren. Hou in ieder geval rekening met nat gras, dus laarzen of dichte schoenen meenemen.

Update vrijdagavond 2 september 2016
Wij zijn Zaterdag 3 september 2016 geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
Bijna alle pruimen zijn heerlijk rijp geworden, en ook veel overrijp. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland. Komt allen nu het nog kan!!
Nu is het ideale moment om te plukken. Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. De pruimen zijn heerlijk! De fruittuin is momenteel een paradijs. Er zijn veel mooie vlinders te zien. Pruimen die nog een beetje geel zijn, zijn er nog wel, maar steeds moeilijker te zoeken. Een groot deel van de pruimen is volgens mij nu ook al rijp genoeg en uitstekend geschikt voor destilleren. Er blijft ook over een paar dagen met zekerheid voldoende over voor iedereen. Of we zondagmiddag 4 september ook geopend zullen zijn, laten we afhangen van de weersvoorspellingen op zondagochtend 4 september.
Onderstaande foto's zijn gemaakt op zaterdagochtend 3 september 2016:

Update dinsdagavond 30 augustus 2016

Wij zijn Woensdag 31 augustus, donderdag 1 september en vrijdag 2 september 2016 geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
Bijna alle pruimen zijn heerlijk rijp geworden, sommigen overrijp. Er kunnen nog steeds deels gele pruimen geplukt worden, maar die worden snel schaarser. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland. Komt allen nu het nog kan!!
Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. De pruimen zijn heerlijk! Alleen voor pruimenwijn en destilleren zouden de pruimen misschien nog een paar dagen langer aan de boom kunnen hangen zodat u misschien helemaal geen suiker meer hoeft toe te voegen bij het gistingsproces. Er blijft ook over een paar dagen met zekerheid voldoende over voor iedereen. Zaterdagmiddag en zondagmiddag zullen we waarschijnlijk ook geopend zijn.

Update zondagavond 28 augustus 2016

Wij zijn maandag 29 augustus en dinsdag 30 augustus 2016 geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
De afgelopen week is een groot deel van alle pruimen heerlijk rijp geworden, sommigen overrijp. Er kunnen nog steeds deels gele pruimen geplukt worden, maar die worden snel schaarser. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland. Komt allen nu het nog kan!
In het weekend hebben we 430 kg overheerlijke pruimen verkocht en we hebben alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen. Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. Alleen voor pruimenwijn en destilleren zouden de pruimen misschien nog een paar dagen langer aan de boom kunnen hangen zodat u misschien helemaal geen suiker meer hoeft toe te voegen bij het gistingsproces. Er blijft ook over een paar dagen met zekerheid voldoende over voor iedereen. We weten nog niet precies welke dagen en tijdstippen we van woensdag 31 augustus tot en met vrijdag 2 september geopend zullen zijn (dat laten we afhangen van de weersvoorspelling).
Update zondagochtend 28 augustus 2016
Wij zijn zondag 28 augustus 2016 geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
De afgelopen dagen is een groot deel van alle pruimen heerlijk rijp geworden. Er kunnen nog steeds deels gele pruimen geplukt worden, maar die worden snel schaarser. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland. Komt allen nu het nog kan!
Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. Voor pruimenwijn en destilleren zouden pruimen misschien nog een paar dagen langer aan de boom kunnen hangen zodat u misschien helemaal geen suiker meer hoeft toe te voegen. Er blijft ook over een paar dagen met zekerheid voldoende over voor iedereen. We weten nog niet precies welke dagen en tijdstippen we van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september geopend zullen zijn (dat laten we afhangen van de weersvoorspelling).

De volgende foto's betreft de heerlijke Reine Victoria pruimen. De foto's zijn genomen op vrijdag 26 augustus 2016 's avonds (op klikken voor groter beeld):
20160826reine_victoria1 20160826_reine_victoria220160826_reine_victoria3

Update dinsdagavond 23 augustus 2016

Wij zijn woensdag 24 augustus, Donderdag 25 augustus en Vrijdag 26 augustus geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
Een deel van de Reine Victoria is inmiddels rijp, een deel is nog net niet rijp en een deel is nog deels geel. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland.
Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. Let op! Voor wie snel en zonder veel moeite heel veel rijpe pruimen plukken wil voor jam of voor destilleren, adviseren wij om af te wachten tot een groter gedeelte van de Reine Victoria pruimen helemaal rijp zijn, eind augustus en de eerste helft van september. Van Reine Victoria is er enorm veel en er blijft met zekerheid veel over voor u.

Onderstaande foto is genomen op 20 augustus 2016 van door klanten (van Nederlandse afkomst) geplukte Reine Victoria. Het is momenteel ook nog steeds mogelijk half rode en bijna gele Reine Victoria te plukken. Op de foto klikken voor groter beeld:
Op 20 augustus 2016 geplukte Reine Victoria
Update zondagochtend 21 augustus 2016
Wij zijn zondag 21 augustus 2016 geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Een deel van de Reine Victoria is inmiddels rijp, een deel is nog net niet rijp en een deel is nog deels geel. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland.
Wij zijn maandag 22 en dinsdag 23 augustus gesloten. Woensdag 24 augustus, Donderdag 25 augustus en Vrijdag 26 augustus zullen wij mogelijk geopend zijn van 15:00 uur tot 17:00 uur. Er is momenteel meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. Let op! Voor wie snel en zonder veel moeite heel veel rijpe pruimen plukken wil voor jam of voor destilleren, adviseren wij om af te wachten tot een groter gedeelte van de Reine Victoria pruimen helemaal rijp zijn, eind augustus en de eerste helft van september. Van Reine Victoria is er enorm veel en er blijft met zekerheid veel over voor u.

Update zaterdagochtend 20 augustus 2016

Wij zijn zaterdag 20 augustus geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Een deel van de Reine Victoria is inmiddels rijp, een deel is nog net niet rijp en een deel is nog deels geel. De prijs (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram) blijft de laagste van Nederland.
Wij weten nog niet of wij zondag 21 augustus ook geopend zijn, want er wordt voor zondag veel regen voorspeld. Komt daarom allen op zaterdag 20 augustus! Er is meer dan voldoende voor iedereen om te plukken. De Opal-pruimen zijn op en de Jubileumpruimen zijn nagenoeg op en slechts nog sporadisch te vinden. Let op! Voor wie snel en zonder veel moeite heel veel rijpe pruimen plukken wil voor jam of voor destilleren, adviseren wij om af te wachten tot een groter gedeelte van de Reine Victoria pruimen helemaal rijp zijn, eind augustus en de eerste helft van september. Van Reine Victoria is er enorm veel en er blijft met zekerheid veel over voor u.

Onderstaande foto is genomen op zondag 14 augustus 2016 en toont de Reine Victoria pruimen. Sindsdien zijn ze weer iets rijper geworden. Op de foto klikken voor groter beeld:
20160814_pruimen_reine_victoria
Update zondagavond 14 augustus 2016
De kersen zijn op. We zijn maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus gesloten. We zijn die dagen alleen geopend op afspraak als u komt voor de pluk van de vaak nog net niet rijpe Reine Victoria pruimen (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram).
Wij zijn zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus weer open, waarschijnlijk van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). De Opal-pruimen zijn op en de Jubileumpruimen zijn nagenoeg op en slechts nog sporadisch te vinden. Let op! Voor wie snel en zonder veel moeite heel veel rijpe pruimen plukken wil (gewoon om te eten, of voor de handel, of voor jam, of voor destilleren of wat dan ook) adviseren wij om af te wachten tot een groter gedeelte van de Reine Victoria pruimen rijp zijn, eind augustus en de eerste helft van september. Daar is enorm veel van en er blijft met zekerheid veel over voor u.

Update zondagochtend 14 augustus 2016

De kersen zijn op. We zijn zondag 14 augustus 2016 van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd) open voor de pluk van de volgende pruimen (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram):
- Pruim Jubileum: deels rijp (niet heel erg rijp), deels bijna rijp; er valt nog voldoende te plukken.
- Pruim Reine Victoria: nog niet rijp, alleen voor de liefhebber van onrijpe pruimen.

Maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus zijn wij alleen geopend op afspraak. Vaak kom later in de middag of 's avonds het beste uit.
De Opal-pruimen zijn op. Let op! Voor wie snel en zonder veel moeite heel veel rijpe pruimen plukken wil (gewoon om te eten, of voor de handel, of voor jam, of voor destilleren of wat dan ook) adviseren wij om af te wachten tot de Reine Victoria pruimen rijp zijn, eind augustus en de eerste helft van september. Daar is enorm veel van en er blijft met zekerheid veel over voor u.

Update vrijdagavond 12 augustus 2016

De kersen zijn op. We zijn zaterdag 13 augustus 2016 van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd) open voor de pluk van de volgende pruimen (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram):
- Pruim Jubileum: deels bijna rijp of rijp, deels nog niet rijp, wordt momenteel veel geplukt door klanten van Turkse afkomst; er valt nog voldoende te plukken. Rijpe Jubileum valt iets moeilijker te plukken.
- Pruim Reine Victoria: nog niet rijp, alleen voor de liefhebber van onrijpe pruimen.

Zondag 14 augustus 2016 zijn wij ook geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd).
De Opal-pruimen zijn op. Let op! Voor wie snel en zonder veel moeite veel rijpe pruimen plukken wil (gewoon om te eten, of voor de handel, of voor jam, of voor destilleren of wat dan ook) adviseren wij om af te wachten tot de Reine Victoria pruimen rijp zijn, eind augustus en de eerste helft van september. Daar is enorm veel van en er blijft met zekerheid veel over voor u.

Update zondag 7 augustus 2016
Wij zijn maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2016 gesloten, en alleen eventueel geopend op afspraak.
De kersen zijn op. We zijn zaterdag 13 augustus 2016 weer open voor de pluk van de volgende pruimen (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram):
- Pruim Jubileum: deels bijna rijp of rijp, deels nog niet rijp, wordt momenteel geplukt door klanten van Turkse afkomst; er valt nog voldoende te plukken.
- Pruim Reine Victoria: nog helemaal geel/onrijp, alleen voor de liefhebber van onrijpe pruimen.
De Opal-pruimen zijn op. Voor wie snel en zonder veel moeite veel rijpe pruimen plukken wil (gewoon om te eten, of voor de handel, of voor jam, of voor destilleren of wat dan ook) adviseren wij om af te wachten tot de Reine Victoria pruimen rijp zijn, eind augustus en de eerste helft van september. Daar is enorm veel van en er blijft met zekerheid veel over voor u.

Update zaterdagavond 6 augustus 2016
Wij zijn zondag 7 augustus geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
De kersen zijn op, maar nu zijn we zondag 7 augustus open voor de pluk van de volgende pruimen (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram):
- Pruim Jubileum (deels bijna rijp of rijp, deels nog niet rijp, wordt momenteel geplukt door klanten van Turkse afkomst)
- Pruim Reine Victoria: nog helemaal geel/onrijp, alleen voor de liefhebber van onrijpe pruimen

De onderstaande foto betreft de Jubileum-pruimen op donderdagavond 4 augustus 2016 (op klikken voor groter beeld)
20160804pruimen_jubileum

Zaterdag 6 augustus 2016 was een rustige dag waarop we 130 kg pruimen verkocht hebben van de soorten Jubileum en Opal. De Opal-pruimen zijn nu op! Voor wie snel veel rijpe pruimen plukken wil adviseren wij om af te wachten tot de Reine Victoria pruimen rijp zijn, eind augustus en de eerste helft van september.

Zondag 31 juli was een rustige dag waarop de meeste klanten kwamen voor de pruimen, maar waar het een paar klanten toch nog gelukt was om enkele kilo's gratis maar wel heerlijke kersen te plukken.
Zondag 7 augustus 's middags zijn wij waarschijnlijk ook geopend, maar dit gaan wij zaterdagavond 6 augustus bepalen.

Update zaterdagavond 30 juli 2016

Wij zijn zondag 31 juli geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
We zijn zondag 31 juli open voor de pluk van de volgende pruimen (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram):
- Pruim Opal (bijna rijp, maar er is maar één rijtje bomen van, en daarom ook al bijna op)
- Pruim Jubileum (nog niet rijp, maar wordt wel geplukt door een deel van de klanten van Turkse afkomst)
- Pruim Reine Victoria: nog helemaal groen, voor de liefhebber.
Onrijpe walnoten (€ 1,25 per kilogram), alleen voor de liefhebbers van onrijpe walnoten.
Onderstaand op 29 juli 2016 respectievelijk de bijna rijpe of rijpe Opalpruimen, de onrijpe Jubileumpruimen en de nog groene Reine Victoria pruimen (op klikken voor groter beeld):
20160729opal20160729jubileum20160729reine_victoria
Zaterdag 30 juli was een rustige dag waarop de meeste klanten kwamen voor de pruimen, maar waar het enkele klanten toch nog gelukt is om meerdere kilo's goedkope (€ 1,25 per kilo) maar wel heerlijke kersen te plukken. De allerlaatste kersen kunnen met ingang van zondag 31 juli gratis geplukt worden! Het is nu veel moeilijker plukken, maar her en der zitten ze nog wel aan de bomen, en ze zijn behoorlijk rijp.
Maandag 1 augustus 2016 tot en met vrijdag 5 augustus zijn wij gesloten en alleen open op afspraak voor de pluk van onrijpe pruimen (Jubileum).

Update vrijdagavond 29 juli 2016
Wij zijn zaterdag 30 juli geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!

We zijn zaterdag 30 juli open voor de pluk van de volgende pruimen (€ 0,75 per kilo, bij 15 kilo of meer wordt alles € 0,60 per kilogram):
- Pruim Opal (bijna rijp)
- Pruim Jubileum (nog niet rijp, maar wordt wel geplukt door een deel van de klanten van Turkse afkomst)
- Pruim Reine Victoria: nog helemaal groen, voor de liefhebber.
Kersen (tijdelijk € 1,25 per kilogram, omdat het zo moeilijk plukken is): de laatste kersen van dit seizoen!! Het is nu veel moeilijker plukken, maar ze zitten nog wel aan de boom, en ze zijn behoorlijk rijp.
Onrijpe walnoten (€ 1,25 per kilogram), alleen voor de liefhebbers van onrijpe walnoten.


Update zondagavond 24 juli 2016
Let op: gewijzigde openingstijden! Wij zijn maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd)!
We zijn open voor de pluk van kersen (wat hoger in de bomen) en de pluk van onrijpe pruimen.
Er hangen nog wel veel kersen, maar de meeste kersen hangen nu hoger in de bomen. Het is nu moeilijker plukken in vergelijking met een week geleden. De klanten komen echter nog steeds terug met volle emmers kersen, dus het is nog steeds mogelijk om kersen te plukken. Één klant heeft aangegeven dat hij een emmer voor ongeveer 70% vol geplukt had bij slechts twee bomen, met de mededeling dat er nog véél en véél meer hangt.
Als u alleen kersen wilt plukken op ooghoogte zonder er veel moeite voor te doen, dan adviseren wij u om volgend jaar weer terug te komen.
U mag takken naar beneden buigen om de kersen te plukken. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!
Zondag 24 juli was een rustige dag met niet veel bezoekers. Er waren gedurende de hele middag meer dan voldoende pluktrappen aanwezig. We hebben zondag 24 juli 75 kg kersen en 32 kilo (onrijpe) pruimen verkocht.
De pruimen kosten € 0,75 per kilo of € 0,60 per kilo als u 15 kilo of meer pruimen plukt.

Onderstaande twee foto's zijn genomen op 24 juli 2016 van twee emmertjes geplukt door onze klanten. De kersen zijn goed rijp en in een opvallend goede conditie omdat het al een tijdje niet geregend heeft. Op klikken voor vergroting.
20160724geplukte_kersen120160724kersen2

Onderstaande foto is genomen op woensdag 20 juli 2016 (op klikken voor groter beeld):
onrijpe ruimen 20 juli 2016

Onderstaande foto's van de overheerlijke Lapins-kersen zijn genomen op 12 juli 's avonds (op klikken voor uitvergroting):
20160712lapins_kersen120160712lapins_kersen2
Update zondagochtend 24 juli 2016
Ook zondag 24 juli 2016 zijn wij open voor de pluk van kersen! Iedereen is zondag 24 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Er hangen nog wel veel kersen, maar de meeste kersen hangen nu hoger in de bomen. Klanten die afgelopen weekend geweest zijn en vrijdag opnieuw, hebben aangegeven dat het nu veel moeilijker plukken is en dat er minder kersen hangen. Vrijdag en zaterdag hadden we ook klanten die aangegeven hadden dat ze van plan waren meer te plukken, maar dat ze minder geplukt hadden omdat het moeilijker plukken was. Als u alleen kersen wilt plukken op ooghoogte zonder er veel moeite voor te doen, dan adviseren wij u om volgend jaar weer terug te komen. Inspectie van de fruittuin zaterdagavond 23 juli heeft opgeleverd dat er nog veel kersen te plukken zijn, ook zeer rijpe kersen. We hebben vrijdag drie extra (hoge) trappen in de fruittuin neergezet, wat het totaal op 14 trappen brengt. U mag takken naar beneden buigen om de kersen te plukken. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!
Als u in het weekend komt, en als u verzekerd wilt zijn van een trap, dan kunt u ook overwegen om zelf een trap mee te nemen. Zaterdag 23 juli was een gezellige dag waarop alleen rond 13:30 tot 15:00 uur er te veel klanten waren. Later in de middag was het weer rustiger en waren er voor alle klanten voldoende trappen aanwezig. We hebben zaterdag 23 juli 120 kg kersen en 45 kilogram (onrijpe) pruimen verkocht.
Inmiddels zijn er ook onrijpe pruimen te plukken voor met name klanten van Turkse afkomst. De pruimen kosten € 0,75 per kilo of € 0,60 per kilo als u 15 kilo of meer pruimen plukt. Onderstaande foto is genomen op woensdag 20 juli 2016 (op klikken voor groter beeld):

Update vrijdagavond 22 juli 2016

Ook zaterdag 23 juli en zondag 24 juli 2016 zijn wij open voor de pluk van kersen! Iedereen is zaterdag 23 en zondag 24 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Er hangen nog wel veel kersen, maar de meeste kersen hangen nu hoger in de bomen. Klanten die afgelopen weekend geweest zijn en vrijdag opnieuw, hebben aangegeven dat het nu veel moeilijker plukken is en dat er minder kersen hangen. Vrijdag hadden we ook klanten die aangegeven hadden dat ze van plan waren meer te plukken, maar dat ze minder geplukt hadden omdat het moeilijker plukken was. Als u alleen kersen wilt plukken op ooghoogte zonder er veel moeite voor te doen, dan adviseren wij u om volgend jaar weer terug te komen. Inspectie van de fruittuin vrijdagavond 22 juli heeft opgeleverd dat er nog veel kersen te plukken zijn, ook zeer rijpe kersen. We hebben vrijdag drie extra (hoge) trappen in de fruittuin neergezet, wat het totaal op 14 trappen brengt. U mag takken naar beneden buigen om de kersen te plukken. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!
Het is momenteel verstandiger om op een doordeweekse dag te komen zodat er voldoende pluktrappen aanwezig zijn. Als u in het weekend komt, en als u verzekerd wilt zijn van een trap, dan kunt u ook overwegen om zelf een trap mee te nemen. Vrijdag 22 juli was een zeer rustige dag met slechts enkele klanten. Er waren vrijdag daarom meer dan voldoende pluktrappen aanwezig voor alle klanten zodat de kersen hoger in de bomen eenvoudig geplukt konden worden.

Update donderdagavond 21 juli 2016
Ook vrijdag 22 juli tot en met zondag 24 juli 2016 zijn wij open voor de pluk van kersen! Iedereen is vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Er hangen nog heel veel kersen, hoewel de meeste kersen nu iets hoger hangen. Het ziet er naar uit dat we ook maandag 25 juli en verder waarschijnlijk nog geopend kunnen zijn. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!
Het is momenteel verstandiger om op een doordeweekse dag te komen zodat er voldoende pluktrappen aanwezig zijn. Als u in het weekend komt, en als u verzekerd wilt zijn van een trap, dan kunt u ook overwegen om zelf een trap mee te nemen. Woensdag 20 juli en donderdag 21 juli waren twee rustige dagen. Er waren voldoende pluktrappen aanwezig voor alle klanten zodat de kersen hoger in de bomen eenvoudig geplukt konden worden. We hebben maandag en dinsdag bijna alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke kersen. Een oudere dame van 80 durfde de trap niet op te klimmen, en we hadden helaas (in tegenstelling tot een paar jaar geleden) geen geplukte kersen klaar liggen, dus zij is zonder kersen weer vertrokken.
Update dinsdagavond 19 juli 2016
Ook woensdag 20 juli en donderdag 21 juli 2016 zijn wij open voor de pluk van kersen! Iedereen is woensdag 20 en donderdag 21 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Er hangen nog heel veel kersen, hoewel de meeste kersen nu iets hoger hangen. Let op: van dag tot dag besluiten we of we wel of niet geopend zijn, dus als we een bepaalde dag geopend zijn, betekent dit niet dat we de dag daarna ook geopend zijn. Wel ziet het er naar uit dat we ook vrijdag 22 juli en verder waarschijnlijk nog geopend kunnen zijn. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!
Maandag 18 juli en dinsdag 19 juli waren twee zeer rustige dagen. Er waren meer dan voldoende pluktrappen aanwezig voor alle klanten zodat de kersen hoger in de bomen eenvoudig geplukt konden worden. We hebben maandag en dinsdag alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke kersen.

Update zondagavond 17 juli 2016 's avonds

Ook maandag 18 juli en dinsdag 19 juli 2016 zijn wij open voor de pluk van kersen! Iedereen is maandag 18 en dinsdag 19 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Er hangen nog heel veel kersen, hoewel de meeste kersen nu iets hoger hangen. Let op: van dag tot dag besluiten we of we wel of niet geopend zijn, dus als we een bepaalde dag geopend zijn, betekent dit niet dat we de dag daarna ook geopend zijn. Wel ziet het er naar uit dat we ook woensdag 20 juli en verder waarschijnlijk nog geopend kunnen zijn. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!
Zaterdag 16 juli en zondag 17 juli waren twee zeer drukke dagen. Op zaterdag hebben we ruim 400 kg kersen verkocht en op zondag 230 kg. Wij danken alle klanten voor de grote opkomst. We hebben zaterdag en zondag alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke kersen.

Update vrijdagavond 15 juli 2016 's avonds

Zaterdag 16 juli en zondag 17 juli 2016 zijn wij open voor de pluk van kersen! Iedereen is zaterdag 16 en zondag 17 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Het hangt nog bomvol met heerlijke kersen! Let op: van dag tot dag besluiten we of we wel of niet geopend zijn, dus als we een bepaalde dag geopend zijn, betekent dit niet dat we de dag daarna ook geopend zijn. Wel ziet het er naar uit dat we ook maandag en verder waarschijnlijk nog geopend kunnen zijn. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!
Vrijdag 15 juli was een gezellige dag waarop we ongeveer 120 kg kersen verkocht hebben. Er waren voldoende trappen beschikbaar hadden voor alle klanten. We hebben vrijdag alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke kersen.

Update donderdag 14 juli 2016 's avonds
Vrijdag 15 juli 2016 zijn wij voor de vijfde dag open voor de pluk van kersen! Iedereen is vrijdag 15 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Het hangt nog bomvol met heerlijke kersen! Let op: van dag tot dag besluiten we of we wel of niet geopend zijn, dus als we een bepaalde dag geopend zijn, betekent dit niet dat we de dag daarna ook geopend zijn. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!
Donderdag 14 juli was een iets te rustige dag waarop we meer dan voldoende trappen beschikbaar hadden voor alle klanten. We hebben donderdag alle klanten die wel gekomen zijn, zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke kersen.

Update woensddag 13 juli 2016 's avonds
Donderdag 14 juli 2016 zijn wij voor de vierde dag open voor de pluk van kersen! Iedereen is donderdag 14 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Het hangt nog bomvol met heerlijke kersen! Let op: van dag tot dag besluiten we of we wel of niet geopend zijn, dus als we een bepaalde dag geopend zijn, betekent dit niet dat we de dag daarna ook geopend zijn. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!
Woensdag 13 juli was een gezellige dag waarop we 150 kilo kersen hebben verkocht. We hebben woensdag alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke kersen.

Update 12 juli 2016 's avonds

Woensdag 13 juli 2016 zijn wij voor de derde dag open voor de pluk van kersen! Iedereen is woensdag 13 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Het hangt nog bomvol met heerlijke kersen! Let op: van dag tot dag besluiten we of we wel of niet geopend zijn, dus als we een bepaalde dag geopend zijn, betekent dit niet dat we de dag daarna ook geopend zijn. Kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!

Dinsdag 12 juli was een zeer rustige dag. Er waren weinig klanten. Er waren meer dan voldoende pluktrappen aanwezig voor alle klanten. We hebben ook dinsdag alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke kersen.


Update 11 juli 2016
's avonds
Dinsdag 12 juli 2016 zijn wij voor de tweede dag open voor de pluk van kersen! Iedereen is dinsdag 12 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Let op: van dag tot dag besluiten we of we wel of niet geopend zijn, dus als we een bepaalde dag geopend zijn, betekent dit niet dat we de dag daarna ook geopend zijn. kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!

Maandag 11 juli hebben wij ruim 100 kg kersen verkocht. Het was niet te rustig en niet te druk. Er waren voldoende pluktrappen aanwezig voor alle klanten. We hebben maandag alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke kersen.


Update 8 juli 2016

Maandag 11 juli 2016 zijn wij voor het eerst open voor de pluk van kersen! Iedereen is maandag 11 juli 2016 van harte welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Let op: van dag tot dag besluiten we of we wel of niet geopend zijn, dus als we een bepaalde dag geopend zijn, betekent dit niet dat we de dag daarna ook geopend zijn. kijk voor uw komst altijd op deze website om te controleren of wij wel open zijn!

Onderstaande foto's zijn genomen op 8 juli 's avonds (op klikken voor uitvergroting):

kersensoort Lapins op 8 juli 2016 foto 1kersensoort Lapins op 8 juli 2016 foto 2


Update juni 2016

We zijn nu gesloten, maar we verwachten waarschijnlijk in de loop van de eerste helft van juli 2016 of half juli 2016 (afhankelijk van het weer): De lekkerste en goedkoopste onbespoten kersen van Nederland!

Onderstaande foto is genomen op 22 juni 2016; de kersen zijn nog lang niet rijp.

kersen op 22 juni 2016


 

Beginpagina