Oude Updates 2014


Update zondagochtend 31 augustus 2014
Wij zijn gesloten voor dit jaar! Verwacht in juni 2015: heerlijke onbespoten kersen voor waarschijnlijk slechts € 2,75 per kilogram.

Update vrijdagochtend 29 augustus 2014

Helaas, helaas, helaas. Donderdagmiddag zijn er twee klanten uit de fruittuin terug gekomen zonder pruimen in de emmer en met de mededeling dat ze bijna niets meer gevonden hadden, en datgene wat ze gevonden hadden hebben ze ter plekke lekker opgegeten. Vanochtend hebben we de fruittuin geïnspecteerd. De ervaring van de klanten was wat overdreven aangezien we nog redelijk snel een emmertje konden plukken, maar de afgelopen 2 dagen is het héél snel minder geworden met de pruimen. Bijna alles is op de grond gevallen. Vandaag zijn we nog gewoon geopend, maar zonder vlag uit en zonder borden aan de weg. Klanten kunnen nog gewoon pruimen komen plukken, maar met de waarschuwing dat er nog maar heel weinig hangt. Wat er hangt is overigens nog steeds heerlijk boomgerijpt, ook of zelfs de wat kleinere pruimpjes die er vaak als laatste af vallen. Zaterdagmiddag zijn we ook nog aanwezig, om alle klanten op te vangen die niet op deze website gekeken hebben en die niet vlak van tevoren opgebeld hebben. Ook zaterdag mogen klanten nog komen plukken of van het gras rapen wat ze kunnen.
Zondag 31 augustus en verder zijn we gesloten voor dit jaar!!!

Update woensdagavond 27 augustus 2014

Maandag, dinsdag en vandaag hebben we alle klanten naar huis kunnen sturen met heerlijke boomgerijpte pruimen. Maar let op: er vallen inmiddels ook al veel pruimen op de grond. Als u pruimen wilt komen plukken, dan raden wij u aan zo snel mogelijk te komen, voordat de pruimen op de grond gevallen zijn. Het aantal pruimen wat nog aan de bomen hangt wordt al duidelijk minder. Wel zijn de pruimen héérlijk rijp, ideaal om onmiddellijk op te eten, niet om lang te bewaren. Komt allen nu het nog kan! Op donderdag 28 en vrijdag 29 augustus 13:00 tot 17:00 uur (aankomsttijd). We denken er over om tot en met zondag 31 augustus open te zijn van 13:00 tot 17:00 uur, en na 31 augustus alleen nog op afspraak.

Update zondagavond 24 augustus 2014

Zondag zo'n 270 kilogram pruimen verkocht, ondanks de continue dreiging van een plotselinge regenbui. Bedank klanten! We hebben zondag opnieuw alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke boomgerijpte Reine Victoria pruimen. Inspectie van de fruittuin zondagavond heeft opgeleverd dat er al veel pruimen van de bomen beginnen te vallen. Tot en met komend weekend hebben we zeker pruimen, maar daarna is dat minder zeker. Het is nu de ideale tijd om pruimen te plukken!!! Komt maandag 25-8 of dinsdag 26-8 of woensdag 27-8 of donderdag 28-8 of vrijdag 29-8 allen; we zijn iedere dag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd).

Update zondagochtend 24 augustus 2014

Zaterdag zo'n 230 kilogram pruimen verkocht, ondanks de regen en de onweer, waarvoor dank aan alle klanten. We hebben alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke boomgerijpte Reine Victoria pruimen. Opvallend was hoe snel de meeste klanten volle emmers geplukt hadden. Volgens buienradar blijft het vanmiddag veel droger. Komt vandaag allen (van 13:00 uur tot 17:00 uur aankomsttijd) nu het kan!

Update zaterdagochtend 23 augustus 2014

Vanochtend de fruittuin geïnspecteerd. De Valor-boompjes (slechts 5 stuks) zijn leeggeplukt, maar de pruim Reine Vioctoria kan volop geplukt worden! Reine Victoria betreft volgens veel kenners de lekkerste pruim op aarde. Een groot deel is heerlijk rijp, boomgerijpt! Ze zijn onvergelijkbaar veel lekkerder dan de veel te vroeg geplukte pruimen die in de supermarkt liggen. Het is eigenlijk een paradijs als je tussen de pruimenbomen door loopt. Met ingang van vandaag zijn we iedere dag open tussen 13:00 uur en 17:00 uur (aankomsttijd). Komt allen nu het kan! Kijk wel even op www.buienradar.nl voor vertrek om de kans op een regenbui te verkleinen. Door eerdere regenbuien is het gras nat, en daardoor kon de afgelopen dagen ook niet gemaaid worden. Het is daarom verstandig om laarzen mee te nemen want anders worden uw schoenen nat.
Door de regen van de afgelopen dagen is het beter om niet met de auto het land in te gaan, tenzij u echt heel veel wilt plukken.
Onderstaand de Reine Victoria pruimen vanochtend (op klikken voor groter beeld):
Reine Victoria1Reine Victoria2Reine Victoria3

Update zondagavond 17 augustus 2014:
Door de regen was zondag een zeer rustige dag met slechts een paar klanten, die we tevreden naar huis hebben kunnen sturen met bijna rijpe pruimen. Van maandag 18 augustus tot en met vrijdag 22 augustus kunt u alleen pruimen plukken op afspraak! Dus van tevoren opbellen naar 0228-584632 of 0620000717 en vragen wanneer het uit komt. Met ingang van zaterdag 23 augustus gaan wij waarschijnlijk iedere middag open omdat er dan naar verwachting volop rijpe Reine Victoria pruimen geplukt kunnen worden.

Update zondagochtend 17 augustus 2014:
Zaterdag was een rustige dag. We hebben alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen, een enkeling met meer dan 50 kilogram net niet rijpe pruimen, pruimen die zo gewaardeerd worden door onze klanten van Turkse afkomst. Ook twee klanten van Nederlandse afkomst hadden een klein beetje geplukt. Ook vandaag zijn we geopend van 13:00 tot 17:00 uur. De vijf dagen daarna kunt u alleen komen op afspraak. Voor de pluk van pruimen heeft u geen trap nodig. Als u houdt van net niet rijpe pruimen (met een enkele rijpe pruim er tussen): komt vandaag allen!

Update zaterdagochtend 16 augustus 2014:
Inspectie van de pruimen heeft opgeleverd dat de Reine Victoria pruimen nog niet helemaal rijp zijn. Op onderstaande foto's is te zien dat de Valor-pruimen (slechts een aantal bomen) er wel rijp uit zien, maar ze zijn nog niet rijp. Hetzelfde geldt voor Reine Victoria. Bij de concurrentie worden ze al massaal geplukt, maar dat is voor de supermarkt. Ik adviseer klanten van Nederlandse afkomst, als jullie grote hoeveelheden heerlijke boomgerijpte pruimen willen plukken, om nog een weekje geduld te hebben.  Er blijft meer dan voldoende voor jullie over. Veel klanten van Turkse afkomst vinden de pruimen zoals ze nu zijn, ook al lekker. Zaterdag 16 augustus en zondag 17 augustus zijn we geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur, maar zonder vlag uit en alleen voor klanten die houden van net niet rijpe pruimen!
Onderstaand drie foto's van Valor (zeer geliefd bij klanten van Turkse afkomst) en twee foto's Reine Victoria gisteravond (op klikken voor groter beeld):

Valor1Valor2Valor3Reine Victoria1Reine Victoria2


Update zondagochtend 10 augustus 2014:

We zijn nog steeds in principe gesloten. We zijn uitsluitend geopend op afspraak. Inspectie van de fruittuin heeft opgeleverd dat er nagenoeg geen Jubileum meer te plukken valt. Er zijn dus momenteel géén rijpe pruimen te plukken! Het wachten is echt op het rijp worden van de heerlijke Reine Victoria pruimen over ongeveer 1,5 weken, waar er héél veel van is. Zaterdag 9 augustus zijn  er nog enkele klanten van Turkse afkomst geweest die we zeer tevreden naar huis hebben kunnen sturen met meerdere emmers onrijpe pruimen van zowel de soorten Valor als Reine Victoria. Alle klanten van Nederlandse afkomst raden wij aan om nog even geduld te hebben.

Update zaterdagavond 2 augustus 2014:

Met ingang van zondag 3 augustus zijn we gesloten! We zijn tijdelijk alleen nog geopend op afspraak!!!
Zaterdag 2 augustus was een rustige dag die helaas eindigde in regenbuien en onweer vanaf 15:30 uur. We hebben alle klanten tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke Jubileum-pruimen. De meeste Jubileum-pruimen kunnen nog een paar dagen langer hangen om rijper te worden, maar er zijn zeker ook rijpe Jubileum-pruimen bij.
Er zitten nog steeds Jubileum-pruimen aan de bomen. We hebben besloten om met ingang van zondag 3 augustus 2014 alleen open te zijn op afspraak. Pas als de Reine Victoria pruimen (waar we 2 hectare van hebben) ergens in de derde week van augustus rijp worden, dan gaan we weer hele middagen open. Tot die tijd kunt u de laatste Jubileum-pruimen of onrijpe Reine-Victoria pruimen komen plukken op afspraak: 0228-584632 of 0620000717.

Update vrijdagavond 1 augustus 2014:

Vanavond is de fruittuin geïnspecteerd. Een deel van de Jubileum-pruimen is rijp en kan geplukt worden. Er hangt echter zeer weinig aan per boom, dus het is echt zolang de voorraad strekt.
Aan de Reine Victoria bomen hangt gelukkig veel meer, en van Reine Victoria is er ook twee hectare. Voor klanten die eenvoudig en snel veel pruimen willen plukken, adviseren wij om te wachten op de Reine Victoria, die rijp wordt ongeveer de derde week van augustus. Voor klanten die het geen probleem vinden om even te zoeken, die kunnen zaterdag komen. Zaterdag 2 augustus 2014 zijn we geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd), en voor de Jubileum-pruimen geldt: zolang de voorraad nog strekt.

Onderstaande pruimen zijn gefotografeerd op vrijdagavond 1 augustus, drie maal Jubileum en één maal Reine Victoria (op klikken voor groter beeld):
Jubileum 1Jubileum 2Jubileum 3Reine Victoria

Update zondagavond 27 juli 2014:
Wij zijn met ingang van maandag 28 juli 2014 voorlopig gesloten! Met ingang van maandag 28 juli zijn we voorlopig alleen op afspraak geopend voor de pluk van de pruimensoort Jubileum, die nog niet helemaal rijp is. Wij adviseren iedereen die houdt van rijpe pruimen, om nog even geduld te hebben. Misschien dat begin augustus Jubileum rijp is. Helaas zitten er veel te weinig Jubileum-pruimen aan de bomen, waardoor we helaas dit jaar slechts een beperkte hoeveelheid Jubileum-pruimen te verkopen zullen hebben.
Zondag 27 juli was een prachtige dag. Gelukkig hebben zich meer klanten gemeld dan zaterdag, en de hoeveelheid pruimen per klant was ook duidelijk meer. Zondag vanaf ongeveer 15:30 uur waren de Opal-pruimen helaas uitgeplukt, waarna wij de vlag aan de weg verwijderd hebben. Daarna kon alleen nog de minder rijpe Jubileum geplukt worden.

Update zaterdagavond 26 juli 2014:
Vandaag was het de hele dag prachtig weer. Helaas zijn er vandaag slechts enkele klanten geweest, waardoor het overgrote deel van de Opal-pruimen er nog steeds hangt. We hebben de klanten van vrijdag zeer tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke boomgerijpte Opal-pruimen. Komt zondag allen! We zijn zondag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd).

Update vrijdagavond 25 juli 2014:

Wij gaan op zaterdag 26 juli van 13:00 tot 17:00 uur open voor de pruimen! We hebben slechts één rijtje Opal-pruimen, en inspectie vanavond heeft geleerd dat er te veel gedund is. We hebben dus niet heel veel. In 2013 waren de Opal-pruimen na 3,5 dagen helemaal uitgeplukt. We verwachten dat de Opal-pruimen dit jaar sneller of veel sneller uitgeplukt zullen zijn. U kunt zaterdag wat vroeger in de middag probleemloos komen plukken, maar als u later op de middag wilt komen, dan raad ik u aan om van tevoren even op te bellen (0620000717) om te vragen hoeveel pruimen er nog aan hangen.
De Opal-pruimen zijn overigens heerlijk en boomgerijpt! Ze zijn onvergelijkbaar veel lekkerder dan de veel te vroeg geplukte pruimen in de supermarkt.
Ook een klein deel van de Jubileum-pruimen is al een beetje rijp, maar nog lang niet alles. De oogst van Jubileum-pruimen is overigens slecht: door een slechte bestuiving hangen er veel te weinig aan, en ik denk dat de Jubileum-pruimen daarom snel uitgeplukt zullen zijn.
De Reine Victoria pruimen zijn nu nog niet rijp. Zelfs bij de Reine Victoria pruimen, die normaal gesproken altijd flink gedund moet worden, hangt er te weinig aan. Omdat er twee volle hectaren met Reine Victoria staan, verwacht ik dat als de Reine Victoria rijp wordt, er toch voldoende te plukken valt voor alle klanten.

Onderstaand een paar takken met Opal-pruimen op vrijdagavond 25 juli (op de foto's klikken voor groter beeld):
Opal1Opal2

Onderstaand de jubileum-pruimen op vrijdagavond 25 juli, een mix van bijna rijp (een enkele rijp) tot nog niet rijp, zoals sommige klanten van Turkse afkomst ze graag komen plukken.
Jubileum

Woensdagavond 9 juli 2014:
We zijn gesloten! Inspectie van de kersen heeft vanavond opgeleverd dat er door de regen onvoldoende kwalitatief goede kersen te plukken zijn. Het is een mooie kersentijd geweest die helaas slecht geëindigd is in heel veel regen. Het wachten is nu op onze heerlijke pruimen in de loop van augustus.

Woensdagochtend 9 juli 2014:
Dinsdagmiddag heeft het nagenoeg de hele middag (soms stevig) geregend. Toch hebben nog drie klanten tijdens de regenbuien kersen geplukt, waarvoor respect. Regen is overigens zeer slecht voor de kersen. Door de regen van de afgelopen paar dagen zijn helaas veel kersen gebarsten. Door het vochtige weer zijn ook veel kersen aangetast door schimmel. De vogels lijken ook niet langer afgeschrikt door de angstkreten van hun soortgenoten. Deze combinatie van slechte factoren zorgt er voor dat het nu helaas snel minder wordt met de kersen. Twee van de klanten van dinsdag hebben verteld dat er best nog wel kersen te plukken zijn, en dat ze terug willen komen om meer kersen te plukken op een dag dat het niet regent. In ieder geval vandaag zijn we nog gewoon geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Vanavond zullen we bekijken wat de stand van zaken is.

Dinsdagochtend 8 juli 2014:
Maandag was een zeer rustige dag met opnieuw uitsluitend klanten van Nederlandse afkomst. Opvallend was de komst van een klant die precies een week eerder geclaimd had nauwelijks kersen te hebben kunnen vinden (en die andere klanten op het parkeerterrein overgehaald had maar meteen weer weg te rijden), maar die nu wel een halve emmer heeft geplukt. We hebben maandag alle klanten tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke kersen. Het hangt nog steeds vol. We zijn vandaag en de komende dagen nog gewoon geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Komt zolang het nog kan. Ook de soort Regina (de allerlaatste soort) kan nu volop geplukt worden. Als het gras nat is, dan is het verstandig om laarzen mee te nemen. Kijk vandaag voor uw vertrek ook even op www.buienradar.nl omdat het minder leuk is om tijdens een regenbui kersen te plukken.

Zondagavond 6 juli 2014:
Zondag was een drukke dag met veel klanten. We hebben zondag ruim 150 kg heerlijke kersen verkocht. We hebben alle klanten tevreden naar huis kunnen sturen. Klanten van Turkse afkomst: let op: er mogen géén gratis pruimen meer geplukt worden!!! Er is nu al meer dan voldoende door u gedund! Pruimen mogen pas weer geplukt worden als ze wat rijper zijn, en dan tegen € 0,75 of € 0,60 per kilogram.
Een paar klanten vertelden dat er naar hun mening niet veel kersen meer zouden hangen. Beste klanten, er hangen geen bakjes vol met kersen aan de bomen. U moet soms wel even zoeken naar de juiste rij en de juiste bomen. Deze klanten heb ik persoonlijk naar de fruittuin begeleid en laten zien dat er nog heel veel kersen hangen die graag geplukt willen worden, met name van de soort Regina. Voor de klanten die alleen willen komen voor Regina: een groot deel van de Regina-kersen is al rijp. Maar ook Oktavia, Kordia, Lapins en Karina kunnen nog steeds geplukt worden.
Door de regen is helaas wel een deel van de kersen gebarsten. Sommige soorten zijn echter minder gevoelig voor basten, en daar valt de schade mee.
Ook de komende dagen zijn wij open, net zolang tot er geen kersen meer geplukt kunnen worden. Komt maandag allen nu het nog kan en nu er nog een grote keuze is uit soorten kersen!
Onderstaand een zestal door klanten op zondag geplukte emmertjes (op klikken voor groter beeld):
20140706geplukte kersen120140706geplukte kersen220140706geplukte kersen3
20140706geplukte kersen420140706geplukte kersen520140706geplukte kersen6

Zondagochtend 6 juli 2014:
Zaterdag zijn een paar regenbuien gevallen tijdens het plukken. Enkele klanten bleven gewoon door plukken ondanks de regen, en ondanks het verkeerde schoeisel. Bij nat gras (tijdens of na een regenbui) kunt u uiteraard het beste laarzen aantrekken. Door de regen waren er voor een zaterdag eigenlijk veel te weinig klanten. Dank voor alle klanten die toch gekomen zijn. Inspectie van de fruittuin leverde op dat inmiddels ook de soort Regina (vier volle rijen) volop geplukt kan worden. Er kan dus gekozen worden uit de soorten Oktavia, KordiaLapins en Regina. Er hangt nog enorm veel. Één klant van Nederlandse afkomst was zaterdag onverrichterzake weer vertrokken, maar alle overige klanten hebben we tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke kersen.
Voor vandaag adviseren wij opnieuw om voor uw vertrek even de site www.buienradar.nl te raadplegen om het beste tijdstip te bepalen dat u vandaag komt. Wij zijn vandaag gewoon geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd).
Onderstaande foto is van een emmer met zaterdag geplukte kersen (op klikken voor groter beeld):
geplukte kersen 5 juli 2014

Zaterdagochtend 5 juli 2014:
Vrijdag was een prachtige dag. Er waren niet te veel klanten. We hebben alle klanten, dus ook alle klanten van Nederlandse afkomst, tevreden naar huis kunnen sturen met soms grote hoeveelheden heerlijke kersen. Een stel klanten uit Zaandam van Turkse afkomst heeft maar liefst bijna 6 volle emmers met groen-gele (onrijpe) gratis pruimen geplukt van de soort Opal. We zullen later vanochtend gaan bepalen of het verantwoord is om nog meer pruimen te laten dunnen van de soort Opal. Aan de andere soorten pruimen zitten reeds te weinig pruimen en deze andere soorten mogen niet gedund worden!!!
Voor u vandaag komt, is het verstandig om eerst even te controleren op www.buienradar.nl wat het droogste moment is om te komen. In de regen kersen plukken is minder leuk. Uiteraard zijn wij vandaag en zondag gewoon geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. Het hangt nog steeds bomvol heerlijke kersen.

Vrijdagochtend 4 juli 2014:
Donderdag was een mooie dag met wat meer bezoekers dan woensdag. Één stel klanten van Nederlandse afkomst vroeg voor iedere kersensoort een apart emmertje, en hield de verschillende soorten strikt gescheiden. We weten daarom dat één van de emmertjes gevuld was met Regina-kersen. Van de Regina-kersen is dus inmiddels ook te plukken, hoewel de eerdere soorten (Oktavia, Kordia en Lapins) rijper zijn. Wij hebben alle klanten op donderdag tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke kersen. Het hangt nog steeds bomvol. Het is een paradijs in de fruittuin. Als u vandaag komt, dan weet u zeker dat er ruim voldoende trappetjes zijn voor de hogere kersen. Wij verwachten dat het in het weekend wat drukker zal zijn. In verband met Ramadan zullen de geplukte hoeveelheden per klant duidelijk kleiner zijn. Komt vandaag allen tussen 13:00 uur en 17:00 uur!

Woensdagavond 2 juli 2014:
Woensdag was ook een rustige dag waarbij er duidelijk meer kersen rijp geworden zijn dan dat er kersen geplukt zijn. We hebben ook woensdag alle klanten tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke kersen. Het is een ideale tijd om kersen te komen plukken omdat er de keuze is uit drie verschillende soorten kersen. De stevige regen in de nacht van zondag op maandag blijkt gelukkig nauwelijks schade aangericht te hebben. Als u donderdag 3 of vrijdag 4 juli komt, dan vermijdt u de drukte van het weekend, maar ook in het weekend kunt u natuurlijk komen om kersen te plukken. Wij zijn zeker geopend op donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juli, van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Komt allen!
De volgende foto's zijn gemaakt op woensdagavond 2 juli 2014 (op de afbeelding klikken voor groter beeld):
20140702kersen120140702kersen2

Dinsdagavond 1 juli 2014:
Dinsdag was een rustige dag, maar wel met meer klanten dan maandag en ook een hogere omzet per klant. We hebben alle klanten tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke kersen van de soorten Oktavia, Kordia en Lapins. Er waren meer dan voldoende trappen aanwezig voor alle klanten. Wij gaan er vanuit dat ook woensdag (13:00-17:00 uur aankomsttijd) een mooie dag wordt waarin wij opnieuw alle klanten tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke kersen. En voor de liefhebbers van onrijpe pruimen dus nog steeds gratis pruimen!

Maandagavond 30 juni 2014:
Maandag was een zeer rustige dag met minder dan 10 klanten, allemaal Nederlanders. Helaas waren er ook enkele klanten bij die ontevreden waren. Er zouden helemaal geen kersen te vinden zijn. Op de parkeerplaats werden vervolgens andere klanten er van overtuigd maar helemaal niet meer te gaan kijken. Aanvankelijk dachten we dat het weinige aantal kersen veroorzaakt werd door de regen. Maar inspectie van de kersen maandagavond leverde op dat het nog bomvol met heerlijke kersen hangt! Dit is overigens een verschijnsel wat we vaker tegen komen: klanten (het gaat hier zonder uitzondering altijd om klanten van Nederlandse afkomst) lopen de fruittuin in, en komen ontevreden en zonder kersen terug onder de mededeling "het is niet veel meer hè?", "er hangt helemaal niks meer", "ik heb helemaal niets kunnen vinden", "die kersen mogen jullie houden". Wij verwijzen deze klanten graag door naar onze overbuurman, waar iemand anders de kersen al voor ze geplukt heeft.
Mijn zoontje en ik hebben maandagavond heerlijke kersen gegeten en de hele fruittuin geïnspecteerd. De volgende fotootjes zijn gemaakt op maandagavond (klikken voor groter beeld):
Lapins1Lapins3Lapins4Kersen6

Nog steeds kan er geplukt worden van de soorten Vanda, Oktavia, Kordia en Lapins. Voor de Regina's (vier rijen!) moet u nog enkele dagen geduld hebben. Wij zijn dus ook dinsdag 1 juli gewoon geopend. U blijft van harte welkom, ook/zelfs als u van oorsprong Nederlander bent.

De volgende foto is van maandagavond 30 juni. Het betreft groen/gele (dus onrijpe) pruimen van de soort Opal die nog niet gedund zijn. Klanten die houden van onrijpe pruimen, mogen deze pruimen, tot nader order, gratis (!) komen plukken mits ze zich houden aan de plukinstructie: op dit moment uitsluitend en alleen Opal, en de pluk verspreiden over alle takken waarbij er een redelijk aantal pruimen blijft zitten per tak. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor u begint met plukken, eerst even vragen of het nog kan.
Groene Opal-pruimen

Zondagavond 29 juni 2014:
Ook zondag was een rustige dag met niet te veel klanten. Doordat de ramadan begonnen is, zijn er duidelijk minder klanten. We hebben alle klanten tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke kersen. De soorten Vanda, Oktavia, Kordia, Lapins en Karina kunnen nu allemaal geplukt worden. De ene soort is wat rijper dan de andere soort. Er hangt nog heel veel aan. Tot nu toe hadden we meer dan voldoende klanten, maar met ingang van maandag 30 juni komt er een bord aan de weg. Iedereen is maandag 30 juni, en de dagen daarna, welkom van 13:00 uur tot 17:00 uur (aankomsttijd). Komt allen! We denken nog ongeveer 1,5 weken open te zijn voor de kersen, afhankelijk van het weer en de klandizie. Onderstaand nog een foto van kersen die zondag geplukt zijn door klanten (op klikken voor groter beeld):
geplukte kersen zondag 29 juni 2014

Update zaterdag 28 juni 2014 2014 's avonds:
Vrijdag en zaterdag waren beide mooie dagen. Omdat zaterdag 28 juni de ramadan begonnen is, waren er veel minder klanten in vergelijking met afgelopen zaterdag. Er waren voldoende trappen aanwezig en we hebben alle klanten, inclusief alle klanten van Nederlandse komaf, tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke kersen. Bij deze willen wij alle klanten bedanken voor de klandizie. Er hangen echter nog véél en véél meer heerlijke kersen van verschillende soorten.

Bijzonder zaterdag waren een drietal klanten (die met één auto gekomen waren) die, voor het eerst in de geschiedenis van onze fruittuin, een beroep deden op de laagste prijs garantie. In St. Agatha in de gemeente Cuijk zouden kersen geplukt kunnen worden voor € 2,- per kilogram!!! Helaas konden ze geen naam van de kwekerij, geen internet-adres en ook geen telefoonnummer laten zien van de desbetreffende fruitteler. Ze konden alleen vertellen dat anderen in St. Agatha voor € 2,- per kilogram kersen geplukt zouden hebben. Wij hebben deze klanten het voordeel van de twijfel gegeven en (alleen deze klanten) dit maal afgerekend tegen € 2,- per kilogram. 's Avonds onze uiterste best gedaan, op verschillende zoekmachines, deze fruitkweker te vinden, maar vooralsnog zonder resultaat. Wie helpt ons verder? Wie kan ons helpen aan een naam, adres, internet-adres, mailadres en telefoonnummer van deze fruitkwekerij? Wij zouden u zeer dankbaar zijn. De eerste persoon die met deze gegevens over de brug komt, krijgt 5 kilogram gratis kersen. Mocht het waar blijken te zijn, dan zijn wij geneigd onze laagste prijs garantie voor kersen op te heffen en alle klanten die slechts € 2,- per kilogram willen betalen, door te verwijzen (inclusief naam, adres, internet-adres en telefoonnummer) naar St. Agatha. Bij ons blijft de prijs dus € 2,75 per kilogram.

Wij verwachten zondag opnieuw een mooie dag. Komt allen tussen 13:00 uur en 17:00 uur (aankomsttijd)! De prijs is en blijft dus € 2,75 per kilogram.

Onderstaand een paar van de emmertjes met kersen, zaterdag 28 juni 2014 geplukt door klanten. Klik op de foto's voor groter formaat.
20140628geplukte_kersen120140628geplukte_kersen2

Update donderdag 26 juni 2014 2014 's avonds:
We zijn vrijdag 27 juni, zaterdag 28 juni en zondag 29 juni weer geopend, al deze dagen van 13:00 uur tot 17:00 uur (binnenkomst)!
In onze fruittuin is 4 dagen lang niet geplukt, hetgeen de voorraad rijpe kersen zichtbaar goed gedaan heeft.
Op onderstaande foto's is te zien dat nog steeds een deel van de Vanda's (de derde soort die rijp geworden is) gewoon aan de bomen hangt, deels super-rijp en deels nog wit. Vanda is een soort die nooit helemaal donkerrood wordt, meer gevlekt. Ook de klanten van Nederlandse afkomst zullen ze heerlijk vinden.
Verder is een deel van de Oktavia, Kordia, Lapins en Karina (de vierde, vijfde, zesde en zevende soort van de acht) (zie ook onderstaande foto's) ook al rijp! Klanten van Turkse afkomst hebben hier afgelopen weekend ook al iets van geplukt, maar dit weekend is er meer dan ooit! Sommige takken hangen echt krom van de kersen! We kunnen nooit iets met zekerheid zeggen, maar er is een hele reële mogelijkheid dat we komende maandag en verder ook nog gewoon open zijn.
Een impressie van de kersen donderdagavond 26 juni 2014 (klikken op de foto voor groot formaat):
20140626vanda-kersen20140626kersen220140626kersen3
20140626kersen420140626kersen520140626kersen6


Update zondag 22 juni 2014 'avonds:
We gaan tijdelijk dicht met ingang van maandag 23 juni.
Update zondag 22 juni 2014 's ochtends:
Zaterdag was een hele drukke dag. We hebben zaterdag maar liefst zo'n 230 kilogram kersen kunnen verkopen! Nog nooit eerder hebben we op één dag zoveel verkocht. Hartelijk bedankt alle klanten voor de klandizie!
We hebben echter maar 11 trappen, waardoor sommige klanten soms even moesten wachten tot er een trap vrij kwam.
Vanochtend de fruittuin geïnspecteerd. Er hangen nog heel veel zeer lekkere kersen van de soort Vanda (zo foto's hieronder). U bent vandaag van harte welkom, met als aankomsttijd 13:00 uur tot 17:00 uur.
Hieronder twee foto's van zaterdag geplukte kersen en drie foto's van de fruittuin vanochtend. Klik op de foto's voor groter beeld.

geplukte kersen 21 junigeplukte kersen 21 juniVanda-kersen 22 juni 2014Vanda-kersen 22 juni 2014Vanda-kersen 22 juni 2014

Update zaterdag 21 juni 2014 's ochtends:
Vrijdag was een mooie dag met een redelijke omzet. Vanochtend de fruittuin geïnspecteerd. Er hangen nog heel veel zeer lekkere kersen van de soort Vanda (zo foto's hieronder). U bent vandaag van harte welkom, met als aankomsttijd 13:00 uur tot 17:00 uur.
Update donderdagavond 19 juni 2014 's avonds:
Vanavond de kersen geïnspecteerd. Er zijn weer voldoende rijpe kersen om vrijdag 20 juni weer open te gaan!
De kersen van de soort Vanda (één volle rij) zijn rijp. Ook de laatste kersen van de soort Merchant kunnen nog geplukt worden. Dus: vrijdag 20 juni, zaterdag 21 juni en zondag 22 juni zijn wij geopend, van 13:00 uur tot 17:00 uur. Of we maandag 23 juni ook nog geopend kunnen zijn, zullen we later beoordelen. Onderstaand drie foto's van donderdagavond van de soort Vanda (klik op de foto's voor een grotere foto):

Vanda-kersen 19 juniVanda-kersen 19 juniVanda-kersen 19 juni

Update zondagavond 15 juni 2014:
Let op: Wij zijn tijdelijk gesloten!!! Misschien gaan wij vrijdag 20 juni weer open!

Ondanks onze oproep om zondag niet te komen, zijn er toch nog een aantal klanten wel gekomen. Één van de klanten wilde korting omdat de kersen nog niet rijp zijn. Dat doen wij dus niet! We hanteren een vaste laagste prijs die voor alle klanten gelijk is.
De zondag werd opgefleurd door de komst van 7 lieftallige dames die na het kersen plukken een picknick begonnen. Want ook voor uw picknick komt u natuurlijk naar Fruitkwekerij Wiering!

picknick in de fruittuinVoor de deelneemsters aan de picknick hier een high resolutie foto om te downloaden: Link naar volledige foto
Update zaterdagavond 14 juni 2014:

Let op: Wij gaan tijdelijk dicht!!!
Zaterdag was een goede en leuke dag met veel klanten. Wij willen alle klanten van zaterdag hartelijk bedanken voor de klandizie. Maar laat in de middag bleek dat er steeds minder kersen te plukken waren! We moeten de kersentuin nu meerdere dagen rust gunnen om het aantal rijpe kersen weer te laten toenemen. Omdat we eerder aangekondigd hadden dat we zondag ook open zouden zijn, zijn we zondag wel open, maar wij adviseren u nadrukkelijk om zondag 15 juni niet te komen. Ook hebben we zondag geen borden en geen vlag aan de weg. Op maandag 16 tot en met donderdag 19 juni 2014 zijn wij gesloten!!! Wij zullen donderdagavond bekijken of wij met ingang van vrijdag 20 juni misschien weer open kunnen gaan.

Update vrijdagavond 13 juni 2014:
Vrijdag is weer een rustigere dag geweest met minder omzet dan donderdag. Ook vrijdag zijn er duidelijk meer kersen rijp geworden dan dat er kersen geplukt zijn. Er zijn zeer veel lichtrood gekleurde kersen die toch lekker zijn, alsmede her en der donkerder gekleurde kersen. Er hangen niet heel veel donker gekleurde kersen.
Wij verwachten dat er zaterdag meer klanten zullen komen. Wij zijn ook zaterdag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. Met ingang van zaterdag zullen we borden aan de weg te zetten met een vlag.
Aan onze lijst met kersensoorten, en aantallen bomen per soort, kunt u zien dat wij bij de aanplant ons geconcentreerd hebben op met name de later rijp wordende soorten. Van de heerlijke Regina (de allerlaatste soort) hebben we zelfs vier volle rijen bomen. Van de eerste drie soorten in volgorde van rijpheid (Burlat, Merchant en Vanda) hebben we in totaal slechts drie rijen. De Rijpste kersen hangen momenteel bij de 1,75 rijen van de soort Merchant.
Let op: de kans bestaat dat als er na het weekend of in de loop van volgende week, indien er tijdelijk onvoldoende rijpe kersen zouden zijn, we enkele dagen de deuren gaan sluiten! Kijk voor uw vertrek daarom altijd eerst op deze website, of bel anders op!


Update donderdagavond 12 juni 2014:
Donderdag was het iets drukker dan de afgelopen dagen. Ook donderdag zijn er duidelijk meer kersen rijp geworden dan dat er kersen geplukt zijn.
Wij verwachten ook vrijdag een rustige dag. Wij zijn ook vrijdag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag zullen we borden aan de weg te zetten met een vlag. U kunt de drukte van zaterdag en zondag vermijden door op een doordeweekse dag (zoals bijvoorbeeld vrijdag) kersen te komen plukken.
's Avonds hebben we de kersen gefotografeerd. Op onderstaande foto's is te zien dat de Merchant-kersen al redelijk rijp beginnen te worden. Er hangt nog heel veel. De Merchant-kersen (de tweede soort van de 8 soorten op volgorde van rijpheid) zijn héérlijk. De tweede foto is genomen van de Vanda-kersen (de derde soort van de 8 soorten op volgorde van rijpheid). Ook de Vanda-kersen beginnen inmiddels te kleuren! Wij adviseren echter om de Merchant-kersen te plukken.

12 juni 2014 Merchant-kersen12 juni 2014 Merchant-kersen

Update woensdagavond 11 juni 2014:
Woensdag was ook een rustige dag met slechts enkele klanten. Ook woensdag zijn er duidelijk meer kersen rijp geworden dat dat er kersen geplukt zijn. Mijn zoontje vertelde dat een klant klaagde over de prijsverhoging van € 2,50 naar € 2,75. Beste klant, ook met € 2,75 per kilo blijven wij de goedkoopste van Nederland, en uiteraard handhaven wij onze laagste prijs garantie. De prijs van pruimen (in juli en augustus tot half september) zal zeker niet omhoog gaan en blijft gehandhaafd op € 0,75 of € 0,60 per kilo (bij 15 kilo of meer). 
Wij verwachten ook donderdag een rustige dag. Wij zijn ook donderdag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. Misschien dat we er pas zaterdagochtend aan toe komen om borden aan de weg te zetten met een vlag. U kunt de drukte van het weekend vermijden door op een doordeweekse dag (zoals donderdag of vrijdag) kersen te komen plukken.
Update dinsdagavond 10 juni 2014:
Dinsdag was een zeer rustige dag met slechts drie auto's met klanten. We hebben de enkele klanten die dinsdag gekomen zijn allemaal tevreden naar huis kunnen sturen met lekkere kersen. Één enkele klant was zo eerlijk om nog een paar Euro te willen betalen voor pruimen die ze afgelopen jaar geplukt had maar toen niet helemaal had kunnen betalen. Klanten hebben ook gevraagd of het mogelijk is om met Ramadan zelf schapen te mogen slachten in de schuur, omdat de Nederlandse wetgeving zeer streng is op dit gebied en omdat slagerijen er zeer veel geld voor vragen. Vele anderen zouden ook graag zelf meegebrachte schapen in de schuur komen slachten. Na overleg met Natascha besloten om ons niet in deze business te begeven en deze inkomsten over te slaan.
Er zijn dinsdag veel meer kersen rijp geworden dan dat er geplukt zijn.
Ook woensdag zullen we nog geen bord aan de weg zetten en geen vlag uithangen vanwege het beperkte aantal donker gekleurde rijpe kersen. We zijn woensdag 11 juni gewoon geopend van 13:00 tot 17:00 uur. We verwachten ook woensdag een zeer rustige dag.
Onderstaand twee foto's zijn genomen op 10 juni 2014 's avonds. Het zijn foto's van een paar willekeurige Merchant-kersenboompjes. Men kan zien dat er steeds meer rijpe kersen te plukken zijn.

Merchant kersen 10 juni 2014Merchant kersen 10 juni 2014
Update maandagavond 9 juni 2014:
Maandag was een zeer rustige dag met slechts een aantal klanten. Let op klanten: pruimen plukken is nu nog niet toegestaan bij de Jubileum-pruimen!!! Daar zitten namelijk nu al te weinig pruimen aan! Uitsluitend en alleen onrijpe Reine Victoria pruimen mogen, na overleg en na duidelijke pluk-instructie, door u geplukt worden, maar deze zijn nu nog te klein.
We hebben maandag alle klanten die gekomen zijn tevreden naar huis kunnen sturen. Enkelen vertelden dat de kersen heerlijk waren, en ze wilden ook betalen voor de kersen die ze tijdens het plukken al opgegeten hadden. Maar dat hoeft dus niet: bij ons mag je (als enige in Nederland) rustig kersen eten tijdens het plukken, en alleen de kilo's die u buiten de maag mee naar huis neemt moet u betalen. Er zijn maandag meer kersen rijp geworden dat dat er geplukt zijn.
Ook de komende dagen zullen we nog geen bord aan de weg zetten en geen vlag uithangen wegens gebrek aan donker gekleurde rijpe kersen. We zijn dinsdag 10 juni gewoon geopend van 13:00 tot 17:00 uur. We verwachten dinsdag een zeer rustige dag.
Onderstaand het laatste emmertje kersen dat klanten maandag geplukt hadden, en twee foto's genomen 9 juni 's avonds van een paar willekeurige Merchant-kersenboompjes. Het is een mix van nog deels witte tot geheel lichtrode kersen. Donkergekleurde rijpe kersen zijn nog steeds zeer sporadisch.


9 juni 2014, geplukte Merchant-kersen9 juni 2014: Merchant-kersen aan de boom9 juni 2014: Merchant-kersen aan de boom

Update maandagochtend 9 juni 2014:

Zondag was een rustige dag, met veel minder klanten. We hebben alle klanten die gekomen zijn tevreden naar huis kunnen sturen. We kregen ook nog bezoek van een groep voormalige bootvluchtelingen uit Vietnam, die een Picknick met barbecue begonnen. Ze hebben een tafel en wat plastic stoeltjes geleend uit de schuur. Want ja, het kersen plukken kan men prima combineren met een picknick.
Het beeld van de kersen is nog gelijk aan dat van zondagavond: Het is een mix van nog witte/lichte kersen en lichtrode kersen. Donkerrode kersen zijn slechts sporadisch aanwezig. We hebben daarom ook vandaag géén borden aan de weg en géén vlag aan de weg, en we raden iedereen die van donkere/rijpe kersen houdt aan om nog even geduld te hebben. Ook vandaag (maandag 9 juni) zijn we open van 13:00 uur tot 17:00 uur (binnenkomst), maar dus alleen voor klanten die houden van onderstaande rijpheid. Als u op een ander tijdstip zou willen komen, dan moet u even van tevoren opbellen. 


PicknickVoor de schuur

Update zondagochtend 8 juni 2014:

Zaterdag was een prachtige dag. Er zijn opvallend veel nieuwe klanten uit Amsterdam, met een Turkse achtergrond, op komen dagen. Hartelijk bedankt voor de mond-op-mond-reclame! We hadden zaterdag welgeteld één enkele klant van Nederlandse komaf die ruim een kilo redelijk rijpe kersen heeft geplukt. Hij was afgekomen op de auto's die er stonden.
Er zijn zaterdag veel kersen geplukt, maar er hangen er nog véél en véél meer. Onderstaand een indruk van de stand van zaken op 7 juni 's avonds. Het is een mix van nog witte/lichte kersen en lichtrode kersen. Donkerrode kersen zijn slechts sporadisch aanwezig. We hebben daarom ook vandaag géén borden aan de weg en géén vlag aan de weg, en we raden iedereen die van rijpe kersen houdt aan om nog even geduld te hebben. Ook vandaag (zondag 8 juni) zijn we open van 13:00 uur tot 17:00 uur (binnenkomst), maar dus alleen voor klanten die houden van onderstaande rijpheid. Als u op een ander tijdstip wilt komen, dan moet u even van tevoren opbellen. 


Merchant kersen 7 juni 's avondsMerchant kersen 7 juni 's avondsMerchant kersen 7 juni 's avondsMerchant kersen 7 juni 's avonds


Update vrijdagavond 6 juni 2014: drie dagen geleden hebben klanten van Turkse afkomst nog een paar emmers vol geplukt, deels Burlat en deels (onrijpe) Merchant. Zonet zijn de kersen geïnspecteerd. Door het relatief natte weer zijn een groot deel van de rijpe Burlat-kersen (slechts 17 boompjes in totaal) de afgelopen dagen gebarsten. Wel hangen er her en der nog lekkere rijpe kersen tussen, maar niet voldoende om grote emmers vol te plukken. Een deel van de Burlat-kersen is overigens nog niet rijp.
Onderstaand twee foto's van de Merchant-kersen vandaag. Een deel is nog steeds wit, en een deel is al wel rood, maar nog niet donkerrood.
We hebben besloten om met ingang van zaterdag 7 juni wel open te gaan (13:00 tot 17:00 uur), maar zonder borden en zonder vlag aan de weg. De reden is dat met name voor Nederlandse klanten nog te weinig te plukken is. Een paar klanten hebben telefonisch of per mail aangekondigd sowieso te komen plukken, los van de hoeveelheid rijpe kersen, en daarom zijn we wel open. Voor klanten die rijpe donkere kersen willen plukken, vragen wij nog even geduld! Er zitten dit jaar heel veel kersen aan de bomen, dus er komt nog wel een tijd dat veel rijpe donkere kersen geplukt kunnen worden.


Merchant-kersen op 6 juni 2014 Merchant-kersen op 6 juni 2014


Update 1 juni 2014:

Op 31 mei was het mogelijk om de eerste rijpe zoete kersen te plukken van de soort Burlat. We hebben hier 17 bomen van. Met ingang van 1 juni kunnen mensen op afspraak komen om kersen te plukken van de soort Burlat. De kosten zijn € 2,50 per kilo. Op onderstaande  foto's is te zien hoe de kersen er nu uit zien.


Burlat kersen op 31 mei 2014                        Merchant kersen op 31 mei 2014

Burlat kersen op 31 mei 2014Merchant kersen op 31 mei 2014

De Merchant-kersen zijn nu nog niet rijp (zie foto), maar we hopen met ingang van zaterdag 7 juni 2014 open te kunnen gaan voor het grote publiek voor de soort Merchant, een zeer lekkere kers. Na jarenlang € 2,50 per kilo te hebben berekend, denken we nu aan een prijs van € 2,75 per kilo voor de Merchant-kersen en de daaropvolgende kersensoorten. Dit betreft helaas een kleine prijsverhoging, maar we handhaven uiteraard onze laagste prijs garantie.


 

Beginpagina