Oude Updates 2013


Update 16 november 2013 's middags: ondanks het koude/natte/slechte voorjaar, waardoor er te weinig kersen en te weinig pruimen van de soort Jubileum aan de bomen zaten, hebben wij een mooi seizoen gehad. We hebben dit seizoen 1.425 kg kersen verkocht en ongeveer 4.430 kg pruimen. Omdat er te weinig kersen aan de bomen zaten, hebben we soms tegen klanten moeten vertellen dat er nauwelijks iets te plukken viel. Onze oogst van de pruimensoorten Jubileum en Reine Victoria was van een zeer goede kwaliteit, en bij de pruimen is het gelukt om nagenoeg alle klanten tevreden naar huis te kunnen sturen met soms zeer grote hoeveelheden heerlijke pruimen. Bij de soort Reine Victoria hadden wij echter nog veel meer klanten kunnen gebruiken; het overgrote deel van de Reine Victoria pruimen is helaas niet geplukt en uiteindelijk op de grond gevallen. Wij danken iedereen voor de klandizie.

Update zaterdag 5 oktober 2013 's ochtends: het is ongelofelijk, maar het is 5 oktober (!) en tot onze eigen verbazing zitten er nog steeds heel veel heerlijke pruimen aan de bomen! We zijn niet permanent aanwezig, dus als u pruimen wilt plukken, bel dan van tevoren even op, vandaag op 0620000717 (André).

Pruimen op 5 oktober!pruimen op 5 oktober!
Bovenstaande twee foto's zijn genomen op zaterdag 5 oktober 2013! Er hingen nog steeds heerlijke Reine Victoria pruimen aan de bomen!

Update zondag 29 september 2013 's avonds: Een klant van Turkse afkomst die enthousiast 3 emmers mee nam naar de pruimenbomen, had slechts één emmer vol geplukt, omdat de pruimen te rijp waren. De pruimen aan de bomen zijn zeer rijp en nog steeds ongelofelijk lekker, maar kunnen na de pluk niet meer lang bewaard worden. Helaas hebben we met ingang van maandag 30 september 2013 geen personeel om bij de fruittuin aanwezig te zijn. Wij zijn daarom met ingang van maandag 30 september alleen geopend op afspraak!!!! Bel naar 0628082418 (of 0620000717 of 0228-584632) om te vragen wanneer u langs kunt komen.
Update zondag 29 september 2013 's ochtends: We hebben zaterdag weer alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met in totaal zo'n 180 kilo pruimen. Inspectie van de fruittuin heeft opgeleverd dat met name op het achterste perceel (met alleen maar Reine Victoria) nog vele tonnen heerlijke pruimen aan de bomen hangen. Het is daarom zonde voor de heerlijke pruimen om vandaag de laatste dag open te zijn. We denken eraan om iets te organiseren waardoor we misschien ook maandag 30 september en dinsdag 1 oktober nog open kunnen zijn. We bekijken de situatie van dag tot dag. Komt allen want de pruimen zijn echt verschrikkelijk lekker, totaal onvergelijkbaar met de knijterharde en veel te vroeg geplukte pruimen in de supermarkt.
Update zaterdag 28 september 2013 's ochtends: We hebben vrijdag alle klanten weer zeer tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke rijpe pruimen. Tevens de verkoop gestart van onbespoten peren van de soort Conference, voor € 1,25 per kilo, door onszelf geplukt. Vandaag is de op één na laatste openingsdag van dit seizoen. Als u van plan bent dit weekend pruimen te komen plukken, dan kunt u beter vandaag dan morgen komen. Iedere dag vallen veel pruimen op de grond. Als u pruimen plukt, dan is het verstandig de iets grotere pruimen te plukken. De Reine Victoria pruimen zijn nog steeds verschrikkelijk lekker. Komt allen nu het nog kan!
Update vrijdag 27 september 2013 's ochtends: Ook donderdag hebben wij alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke rijpe pruimen. Inspectie van de pruimenbomen donderdagavond leverde op dat er nu wel steeds meer pruimen op de grond vallen, en de grotere pruimen vallen als eerst. Tot nu toe konden pruimen zeer gemakkelijk geplukt worden omdat alles rijp was. Vandaag tot en met zondag zullen er steeds meer pruimen op de grond gaan vallen. Wij adviseren de grotere pruimen er tussen uit te zoeken. Kleine pruimen kunnen ook op smaak zijn, maar een deel van de kleinere pruimen is dat niet. Als u wilt komen plukken, dan adviseren wij om nu te komen en niet te wachten tot het laatste moment. Na zondag zijn wij alleen nog op afspraak geopend.
Update donderdag 26 september 2013 's ochtends: Ook woensdag hebben we alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen meer heerlijke rijpe pruimen. Het hangt nog bomvol. Komt vanmiddag allen! Vandaag gaat de fruittuin wel dicht om 17:15 uur aangezien we ergens heen moeten, dus kom op tijd.

Update woensdag 25 september 2013 's ochtends: Dinsdag zo'n 180 kilo pruimen verkocht; we hebben alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke boomgerijpte pruimen. Er hangen nog vele tonnen pruimen aan. We schatten dat we tot en met het weekend waarschijnlijk nog wel geopend zullen zijn. Komt allen.

Update dinsdag 24 september 2013 's ochtends: Maandag zo'n 120 kilogram pruimen verkocht, en alle klanten zeer tevreden naar huis kunnen sturen met overheerlijke boomgerijpte Reine Victoria. We verwachten mooi weer. Het is prachtig om in onze fruittuin rond te lopen. Komt nu het nog kan! Het is nu pruimentijd, en hoeveel dagen we nog open kunnen blijven, weten we niet.

Update maandag 23 september 2013 's ochtends: Zondag zo'n 150 kilo verkocht. Nu hangen er nog heel veel pruimen, maar er beginnen al wel pruimen op de grond te vallen. Wacht alstublieft niet tot het laatste moment met pruimen plukken. We weten niet hoeveel dagen we nog geopend zijn. De pruimen zijn nog steeds overheerlijk. Komt vanmiddag allen.

Update zondag 22 september 2013 's ochtends: Zaterdag zo'n 360 kilo pruimen verkocht, hetgeen eigenlijk te weinig is. Er hangen nog vele tonnen overheerlijke rijpe pruimen. Het is een paradijs om door de fruittuin te lopen. Het is mogelijk om in korte tijd heel veel top-kwaliteit pruimen te plukken. Komt vanmiddag allen!

Update zaterdag 21 september 2013 's ochtends: we hopen vandaag op een mooie dag. Het is de ideale tijd om Reine Victoria te plukken. De bomen hangen vol met heerlijke boomgerijpte pruimen. Komt allen.

Update vrijdag 20 september 2013 's ochtends: vanochtend de pruimen geïnspecteerd. Het hangt barstensvol overheerlijke lekkere Reine Victoria van uitstekende kwaliteit. Het is mogelijk om in een korte tijd heel veel te plukken. Komt allen.

Update donderdag 19 september 2013 's ochtends: ook woensdag was een rustige dag. Met name voor klanten van Turkse afkomst: bel al uw vrienden en kennissen op en vertel over de heerlijke en goedkope pruimen in Zwaagdijk! De Reine Victoria bomen hangen bomvol met heerlijke pruimen, en veel pruimen zijn al rijp. Komt vanmiddag allen.

Update woensdag 18 september 2013 's ochtends: dinsdag slechts 55 kilo verkocht. Er hangt nog veel en veel meer, en er hangen ook steeds meer rijpe pruimen. Iedereen kan komen plukken. De kwaliteit van de pruimen is uitstekend. We hopen dat er vanmiddag wat meer klanten komen.

Update dinsdag 17 september 2013 's ochtends: maandag niet veel klanten geweest. De bomen hangen bomvol heerlijke Reine Victoria. Iedere dag komen er weer heel veel rijpe pruimen bij. Het is een paradijs om tussen de pruimenbomen door te lopen en af en toe een heerlijke pruim te eten. Vanmiddag blijft het droog, dus komt allen.

Update maandag 16 september 2013 's ochtends: zondag een mooie dag met een omzet van zo'n 350 kilo pruimen. Er hangt echter nog veel en veel en veel meer. Tot nu toe (en ook vandaag nog) moet men de rijpe pruimen er een beetje tussen uit plukken, maar er komen steeds meer rijpe pruimen bij. Deze week wordt alles rijp. De pruimen van vanochtend waren ook weer heerlijk. Komt allen. Omdat we vandaag in de ochtend wat anders te doen hebben, zijn we misschien iets later dan 12:00 uur aanwezig, bijvoorbeeld 12:10 uur, of misschien toch om 12:00 uur.

Update zondag 15 september 2013 's ochtends: door de regen zijn er zaterdag nauwelijks klanten gekomen. Omdat het vandaag wel mooi weer is, hopen we dat er vandaag meer klanten zullen komen. Overal in West-Friesland is Reine Victoria de afghelopen dagen al volop geplukt. Ze zijn heerlijk! Het is nog welk een beetje zoeken naar de rijpe pruimen, maar ze zijn er wel degelijk. Er hangt meer dan voldoende aan voor iedereen. Over een paar dagen zal er meer rijp zijn en zal het eenvoudiger worden om veel rijpe Reine Victoria te plukken. Voor degene die nog niet is wezen plukken: de Reine Victoria bomen groeien in de breedte; het gebruik van een trap is niet nodig.

Update vrijdag 13 september 2013 's ochtends: donderdag was een zeer rustige dag met nauwelijks klanten. Alle klanten die gekomen zijn, zijn wel naar huis gegaan met lekkere pruimen (Reine Victoria) onder de mededeling dat het nog wel zoeken is naar de rijpe pruimen. Wilt u in korte tijd veel rijpe pruimen plukken, dan kunt u beter nog een paar dagen wachten, maar als u nu al trek heeft in lekkere pruimen, dan kunt u nu ook al komen en iets meer uw best doen.
Update woensdag 11 september 2013 's avonds: vandaag was een rustige dag met niet veel klanten. De grootste omzet kwam van klanten uit Heerhugowaard die 84 kilo geplukt hebben. Een klein deel van de Reine Victoria is rijp. Sommige klanten vertelden dat het nog wel zoeken was naar de rijpe pruimen, maar ze zijn zeker te vinden. U hoeft niet bang te zijn dat de Reine Victoria over een paar dagen op is: er hangen nog meerdere tonnen pruimen aan. Vorig jaar waren helaas lang niet alle Reine Victoria geplukt. De Reine Victoria pruimen die we nu gegeten hebben zijn overigens heerlijk van smaak.

Update zondag 8 september 2013 's avonds: Vandaag was een rustige dag. Toch nog bij elkaar zo'n 110 kilo pruimen verkocht, hoofdzakelijk Reine Victoria. De Nederlandse klanten zoeken de spaarzame rijpe pruimen er uit, en onze klanten van Turkse afkomst plukken hoofdzakelijk de minder rijpe pruimen. Er hangt nog enorm veel Reine Victoria. Omdat er nu nog weinig rijpe pruimen zijn, zijn we maandag 9 en dinsdag 10 september 2013 alleen op afspraak geopend! Met ingang van woensdag 11 september verwachten wij veel meer rijpe pruimen en zijn wij open zonder afspraak 7 dagen per week van 12:00 - 17:00 uur.

Update zondag 8 september 2013 's ochtends: zaterdag was de eerste dag dat we weer open waren van 12:00 tot 17:00 uur. Ondanks het ontbreken van een vlag aan de weg, ondanks het ontbreken van grote letters en ondanks de waarschuwing dat er nog niet veel rijpe pruimen zijn, zijn er toch opvallend veel klanten gekomen. We hebben zo'n 400 kilo pruimen verkocht, waarvan zo'n 140 aan één echtpaar. Een aantal Nederlandse klanten heeft toch al her en der wat rijpe Reine Victoria kunnen vinden. Op één echtpaar na (die geen rijpe pruimen heeft kunnen vinden) hebben we alle klanten zaterdag tevreden naar huis kunnen sturen met kleine of grote hoeveelheden pruimen. Van de soort Jubileum hing er dit jaar opvallend weinig aan de bomen, en na de grote pluk van zaterdag is er nauwelijks nog iets van over. De soort Reine Victoria, waar het overgrote deel van de 3 hectare pruimen uit bestaat, hangt echter nog overvol. Het is alleen zoeken naar de rijpe pruimen. Door het slechtere weer verwachten we vandaag (zondag) veel minder bezoekers, maar we zijn wel open van 12:00 tot 17:00 uur. Kijk voor uw komst even op www.buienradar.nl voor de laatste weersverwachting, want het is niet leuk om in de regen te lopen.
Update zaterdag 7 september 2013 's ochtends: vanochtend de pruimen geïnspecteerd. Helaas, helaas: er hangen nog onvoldoende rijpe pruimen bij om klanten die houden van rijpe pruimen uit te kunnen nodigen. Dit is nog steeds een consequentie van het extreem late voorjaar en de extreem late bloei. Wij gaan zaterdag 7 september en donderdag 8 september wel open (12:00 -17:00 uur), maar zonder de vlag uit te hangen, en zonder grote letters aan de weg. Klanten die accepteren dat de pruimen nog niet rijp zijn, kunnen, als ze willen, langs komen.
Update vrijdag 6 september 2013 's ochtends: vanochtend de fruittuin geïnspecteerd. Er hangen inmiddels ook rijpe pruimen bij, en heel veel bijna rijpe pruimen. Zaterdag 7 september om 12:00 uur gaan wij in ieder geval open, maar nog zonder vlag uit. De Jubileum-pruimen zijn groot en zeer lekker, maar de oogst is veel minder groot dan 2 jaar geleden, toen de Jubileum-bomen helemaal vol hingen met heerlijke pruimen; twee jaar geleden zijn de meeste pruimen nooit geoogst wegens te weinig klandizie. Datgene wat er hangt wordt dit jaar hopelijk wel geplukt.

Update maandag 2 september 2013 's ochtends: In het weekend 4 maal klanten langs gehad (op afspraak) van Turkse afkomst die in totaal ruim 280 kg net niet rijpe pruimen geplukt heeft. Bedankt voor de klandizie. Er hangt echter nog veel en veel meer. Voor de klanten die graag rijpe pruimen plukken vragen wij nog een paar dagen geduld. We zullen de situatie van dag tot dag bekijken of we 's middags weer regulier open gaan. De komende dagen blijven we alleen op afspraak geopend.

Update zaterdag 31 augustus 2013 's ochtends: Vanochtend de fruittuin geïnspecteerd. Het wachten is nog steeds op het rijp worden van de soort Jubileum. Het zijn mooie grote pruimen geworden, maar helaas nog niet helemaal rijp. We denken dat het nog een paar dagen duurt voordat ze rijp zijn. Tot die tijd blijven wij alleen geopend op afspraak voor klanten van Turkse herkomst voor onrijpe Reine Victoria en voor de bijna rijpe Jubileum.
Update maandag 26 augustus 2013 's avonds: Maandag was een mooie dag, maar op het einde van de middag hebben we helaas een paar Nederlandse klanten moeten teleurstellen. Doordat klanten bij het plukken geschud hebben aan de bomen zijn er heel veel zongerijpte pruimen op de grond gevallen, en nu kan er geen Opal meer geplukt worden. Het wachten is nu op het rijp worden van Jubileum, grote en zeer lekkere pruimen. Wij zijn daarom tijdelijk niet meer standaard geopend!!! Wij zijn tijdelijk alleen nog open op afspraak, en alleen voor klanten van Turkse afkomst die graag onrijpe pruimen plukken. Wilt u langs komen, bel dan van tevoren op 0628082418 (of 0620000717 of 0228-584632) zodat we een afspraak kunnen maken.

Update zondag 25 augustus 2013 's avonds: ook zondag was een mooie dag waarbij we bijna alle klanten tevreden naar huis hebben kunnen sturen. Één klant was alleen maar geïnteresseerd in Reine Victoria, en Reine Victoria is nog lang niet rijp. Omdat de nu te plukken Opal overrijp en heerlijk is, zijn er helaas, door het plukken, vandaag ook heel veel op de grond gevallen, maar nog wel goed. De boomgerijpte Opal is veel lekkerder dan wat er ooit in de supermarkt te koop kan zijn. Veel klanten van Turkse afkomst hebben ook het soort Jubileum geplukt, mooie grote pruimen maar nog niet rijp genoeg voor Nederlandse klanten. We hopen dat maandag weer een mooie pruimendag wordt.

Update zondag 25 augustus 2013 's ochtends: zaterdag een mooie dag gehad waarbij we alle klanten, zonder uitzondering, tevreden naar huis hebben kunnen sturen met lekkere pruimen. De Nederlandse klanten hebben Opal geplukt. Een deel van de klanten van Turkse afkomst heeft ook Jubileum geplukt omdat men houdt van onrijpe pruimen. We hopen dat vandaag ook een mooie dag zal worden.

Update vrijdag 23 augustus 's ochtends: Met ingang van zaterdag 24 augustus 12:00 uur gaan wij open. Een deel van de Opal-pruimen is nu rijp genoeg om geplukt te worden. We hebben echter slechts 26 bomen Opal. Omdat deze bomen in 2012 niet gesnoeid zijn, zijn deze bomen behoorlijk groot. Deze bomen lijken weinig last gehad te hebben van de droogte. Er hangen wel heel veel pruimen aan; eigenlijk wat te veel omdat we Opal nauwelijks of niet gedund hebben. De Opal-pruimen zijn daarom niet zo groot. Nog niet alles is rijp, dus u moet de rijpe pruimen er tussenuit plukken.
De Jubileum (grote pruimen) is nog niet rijp, en de Reine Victoria nog lang niet. We hopen op veel zon en warmte de komende weken, omdat anders onze laatste soort, Reine Victoria, helemaal niet rijp wordt.
Onderstaand 3 foto's genomen op donderdag 22 augustus van de Opal-pruimen.

Update woensdag 31 juli 2013 's ochtends: Met ingang van vandaag zijn we dus gesloten. Dinsdagmiddag 30 juli 2013 heeft het helaas veel geregend waardoor klanten wegbleven. Twee oudere dames vertelden dat ze helaas geen goede kersen konden vinden (terwijl die er wel degelijk nog waren). Een rollator geeft naar mijn mening echter nog geen recht om u te gedragen alsof u in Benidorm Bastards acteert. Respect verder voor een paar trouwe klanten die kwamen na sluitingstijd en die in de stromende regen toch nog een beetje lekkere kersen wisten te plukken. In totaal zo’n 13 kg verkocht. In juni 2014 hopen we opnieuw de lekkerste en goedkoopste onbespoten kersen van Nederland te verkopen. De pruimen zijn nog groen, en daarom zijn we voorlopig gesloten.
Update dinsdag 30 juli 's ochtends: Dinsdag 30 juli is onze laatste reguliere openingsdag voor kersenpluk! Daarna zijn we een paar weken alleen op afspraak geopend, voor de laatste kersen en voor groene pruimen.

Maandag was een rustige dag waarop we zo'n 30 kg kersen verkocht hebben. Helaas hebben we een paar oudere vrouwelijke klanten naar huis moeten sturen zonder kersen omdat de resterende kersen hoofdzakelijk hoger in de boom zitten en omdat het voor deze klanten moeilijker was om gebruik te maken van één van de 7 trappetjes. Ook voor kinderen werd het hierdoor moeilijker om kersen te plukken. Inspectie maandagavond heeft opgeleverd dat er in veel bomen, met name hoger in de bomen, nog wel degelijk kersen te plukken zijn, maar omdat dit niet voor iedereen eenvoudig te plukken is, hebben we besloten dinsdag voor het laatst open te zijn. We zullen vandaag ook een groot aantal toppen uit de bomen snoeien zodat er vandaag ook eenvoudig zonder trappetjes geplukt kan worden. Na dinsdag zijn we alleen geopend op afspraak, of we zullen de resterende kersen zelf plukken.

 Update maandag 29 juli 's ochtends: zondag een mooie dag gehad en, ondanks dat kersen steeds moeilijker te plukken zijn, toch nog zo'n 75 kg verkocht. We hebben alle klanten tevreden naar huis kunnen sturen met heerlijke kersen. Inspectie van de fruittuin zondagavond heeft opgeleverd dat er zeker voor maandag nog voldoende te plukken valt. Met name bovenin de bomen (eenvoudig te bereiken met onze huishoudtrappen) is soms nog nauwelijks geplukt (de tweede rij vanaf het oosten) en hangen rijpe donkere kersen die niet gebarsten zijn door de regen. Ook aan de rijen bomen aan weerszijde van het perceel (de soort Lapins) hangen nog voldoende kersen, hoewel een deel daarvan aangetast is door schimmel/rot, dus uitkijken met wat u in de emmer doet.

We bekijken van dag tot dag of we nog open blijven. Vandaag zijn we in ieder geval nog open. Onderstaand wat klanten zondag geplukt hebben:


 

Beginpagina