Kersen zijn supergezond

 

- Kersen beschermen tegen kanker.

- Kersen beschermen tegen hart- en vaatziekten en beschermen tegen hartritmestoornissen.

- Kersen werken als ontstekingsremmer in bloed.

- Kersen beschermen tegen jicht en andere vormen van artritis.

- Kersen bevatten veel anti-oxidanten die o.a. veroudering tegen gaan; kersen staan mede hierom op het menu van mensen die tot doel hebben langer te leven ('life extension').

- Kersen bevatten veel vitamines en mineralen zoals vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C, IJzer, koper, zink, calcium, fosfor, magnesium en kalium

- Kersen hebben een vochtafdrijvende werking wat goed is voor de nieren.

- Kersen bevatten veel vezels, wat goed is voor de darmwerking.

 

Bronnen o.a.:

 

http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/kersen_supergezond/

Kersen zijn rijk aan stoffen die tegen kanker en hartziekten beschermen. De meest spectaculaire effecten van kersen zien we bij gewrichtspijnen, zo schrijven Amerikaanse wetenschappers in 'Critical reviews in food science and nutrition'. De stoffen die kersen rood tot purper kleuren, heten 'anthocyaninen', die je ook in bessen terugvindt. Hoe donkerder de kersen zijn, hoe meer anthocyaninen erin zitten. Deze anthocyaninen zijn sterke ontstekingsremmers, op papier sterker dan ibuprofen, een populaire en vrij verkrijgbare pijnstiller. Studies bij gezonde mensen tonen dat ontstekingen in het bloed dalen na vier weken 280 gram kersen per dag te eten. Kersen verlagen ook het urinezuurgehalte van het bloed: daarom zijn ze mogelijk gezond voor mensen die aan jicht en andere vormen van artritis lijden. Kersen zijn een goede bron van vezels en kalium. Kalium, de tegenhanger van natrium uit keukenzout, is nodig voor een ideale bloeddruk. Kaliumtekorten veroorzaken bovendien hartritmestoornissen.

 

http://www.voeding.adviesplaats.nl/Gezond-fruit-top-10/lees-over-rode-kersen

kersen bevatten perillyl alcohol. Dit voorkomt kanker. De hartbeschermende stoffen geven de kersen de kleur zoals wij de kers kennen.

 

http://www.weightwatchers.nl/util/art/index_art.aspx?tabnum=1&art_id=121099

Kersen werden vroeger gebruikt om artritis en jicht te genezen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu dat dit meer dan een oude volkswijsheid is. Er is bewijs gevonden dat kersen daadwerkelijk ontstekingsremmend kunnen werken en de kans op artritis, hart- en vaatziekten en kanker verminderen. Bovendien zitten ze vol vezels, vitamine C, kalium en anti-oxidanten.

 

http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/74491-vanaf-juni-zijn-ze-er-weer-kersen.html

Verder bevatten kersen veel antioxidanten, vitamines en mineralen zoals vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C, IJzer, koper, zink, calcium, fosfor, magnesium en kalium en ook veel vezels, wat goed is voor de darmwerking. Uit onderzoek is gebleken dat kersen de kans op artritis, kanker en hart en vaatziekten kunnen verminderen. Daar bovenop hebben ze een vochtafdrijvende werking wat weer goed is voor de nieren.

 

 

 

 

Beginpagina